News

Lundhs Royal i «Tid for Hjem»

Den første episoden av det populære TV-programmet «Tid For Hjem» ble sendt denne uken, og viser hvordan du kan gjøre et utdatert åpent område til en moderne kjøkken- og stueløsning.

Foto: Per Olav Sølvberg

Huset

Stine Neteland og ektemannen Kjetil Benson, sammen med sine to barn, hadde nylig kjøpt et 1960-tallshus og var i ferd med å totalrenovere eiendommen. Den åpne planløsningen for stue og kjøkken, men uten tvil den viktigste plassen i huset, var ennå ikke startet. Usikre på hva de skulle gjøre med plassen selv, søkte de «Tid For Hjem» for å få hjelp.

Forvandlingen

Både Stine og Kjetil hadde lenge tenkt på hvordan de skulle utforme plassen – en kjøkkenøy var et stort ønske, sammen med mye arbeidsplass. Da de så forvandlingen, med en fantastisk sentral øy plassert på langs i rommet (noe de ikke engang hadde vurdert!), var de svært fornøyde.

«Vi er så fornøyde med oppsettet», sier Stine noen måneder etter at «Tid For Hjem» var ferdig, «setene på begge sider av øya er helt geniale. Det fungerer så bra og er nok det vi liker best.»

Den lange sentrale øya er toppet med Lundhs Royal i en silke leather overflate, komplett med åpne hyller over og en rekke skap på veggen. Romdesignet skaper en fantastisk romslig følelse, og blander funksjonalitet med stil for å sikre at den enkelt integreres i et åpent rom. Fargene, materialene og finishene mellom kjøkken, spisestue og stue utfyller hverandre med letthet, og sikrer en sømløs overgang mellom sonene.

Foto: Per Olav Sølvberg

Å skape den rette atmosfæren med soner

Designer Morten Bøgh Andersens mål var å skape et skikkelig familierom med tre distinkte soner, som fungerte både hver for seg og som en helhet. Kjøkkenet har et frokost- og kaffeområde, hvor familien kan sette seg ned om morgenen, mens den mer formelle spisestuen har god plass til gjestene. Stuen er seksjonert av den store sofaen, som samler plassen rundt brennpunktet peisen.

Sluttresultatet er et rom som fungerer godt for store anledninger og gjester, så vel som for hverdagslivet.

Finpuss


Fra glassdørene i Crittall-stil til de hengende glasspengene over spisebordet, har prikken over i'en og tilbehøret blitt nøye vurdert for å skape et rom som utstråler stil så vel som komfort. I stuen fungerer skreddersydde små sidebord toppet med Lundhs Royal og Lundhs Blue flammet og silke leather overflate som et iøynefallende statement og det perfekte akkompagnementet til den innbydende sofadelen.

‘Tid For Hjem’ er tilgjengelig å se på TV2 og hver uke klokken 20:00.

Skrevet av Janne Magnussen

Sist oppdatert 12. jan. 2023